Huzarensalade

  • 200 gram aardappel
  • 200 gram appel
  • 100 gram augurk
  • 50 gram sjalot of wat zilveruitjes, heel fijn gesneden
  • 3 eieren
  • Peterselie, peper en zout en mayonaise

Kook de aardappelen van tevoren in de schil. Dan in de koelkast af laten koelen. Koude aardappels kun je heel makkelijk in kleine blokjes snijden.

Snij de augurk en de sjalot of zilverui in kleine blokjes en doe bij elkaar in een schaal. Daarna wordt de appel in kleine blokjes gesneden en direct door de het andere mengsel geroerd. Door het zuur van de augurk wordt de appel niet bruin.

Pel de schil van de aardappel en snij de aardappel in kleine blokjes.

Dan afmaken met mayonaise, zout, peper en fijngehakte peterselie. Snij de eieren doormidden en leg op de salade. En klaar is je lekkere huzarensalade.

De term huzarensalade komt waarschijnlijk van het Franse à la hussarde wat vertaald kan worden in iets in elkaar flansen. Dus niet te moeilijk doen. Doe gewoon lekker waar je zit in hebt.