De kinderen kwamen enthousiast de tuin op en vonden de schaftkeet supermooi geworden. Ook de nieuw toegevoegd haken voor de jassen werden direct gebruikt.

Daarna kon het kaas maken beginnen. Alle kinderen hebben de recepten in hun boek geplakt en stuk voor stuk hebben ze hun liter melk afgewogen. En dan is het wachten tot de melk kookt, spannend. In de tussentijd wordt de bieslook fijngeknipt en met kruidenzout vermengd. Als de melk goed kookt gaat de appelazijn erbij en dan zie je de melk gelijk schiften. Wrongel en wei worden gescheiden.

Daarna wordt de inhoud van de pan door een vergiet met een kaasdoek erop gegoten en wordt de wrongel opgevangen. Dan krijgen de kinderen elk een deel van de wrongel. Dat moeten ze goed mengen met de bieslook en het kruidenzout. Ook moeten ze de wrongel goed aandrukken in de beker, zodat het overtollige vocht verdwijnt.

Tussendoor was er nog tijd om sla te planten. Alle kaas gaat een nachtje in de koelkast. Daarna is de kaas eetbaar.