Vorige keer hebben we een kruidenspeurtocht gehouden en kinderen geleerd wat lipbloemige planten zijn. Ze hebben salie geplukt. Deze is aan een stokje geregen en in de klas te drogen gehangen.

Vandaag hebben we daarop voortgeborduurd. Als eerste gingen de kinderen deze salie klein snijden. Daarna gingen ze in groepjes zelf een kruidenzout maken. De salie, rozemarijn, tijm en oregano werd samen met zeezout in een koffiemolentje fijngemaakt en daarna in kleine potjes gedaan, zodat elk kind een eigen potje kruidenzout mee naar huis kon nemen.

Klik hier voor het recept van het kruidenzout.

Dit kruidenzout kun je op heel veel verschillende manier gebruiken. Lekker over de patatjes, over vlees, op de tomaat, samen met wat bieslook of tuinkers en boter een lekker kruidenbotertje maken.

Kinderen die geen kruidenzout maakten konden radijs zaaien kun moestuinboek bijwerken met een kleurplaat van lipbloemigen en het recept van het kruidenzout.

Met een stukje stokbrood en een beetje boter konden de kinderen daarna nog van het kruidenzout proeven.