- Grote hand met duizendblad blaadjes. Ongeveer 50 gram.
- Olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Grote hand zonnebloempitten
- Beetje citroensap
- Teentje knoflook
- Zout
- Peper
Was het duizendblad. Rits bij grotere bladen de deelblaadjes van de steeltjes. Op de foto is het steeltje duidelijk te zien. Bij kleine blaadjes kun je de steeltjes laten zitten. Laat goed uitlekken.
Pel het knoflookteentje en snij fijn of doe in de knoflookpers.
Maal de zonnebloempitten wat fijner in een kruidenmolen of met de staafmixer in een beker.
Voeg dan alle andere ingrediënten toe en maak fijn. Voeg zoveel olijfolie toe dat een smeuïge massa ontstaat.
Proef of er voldoende zout en peper in zit of voeg anders nog wat toe.
Lekker met een stukje stokbrood.
De bloemen worden niet gebruikt om pesto te maken.