Recept voor ongeveer 16 wafels. Voor elk kind een halve wafel.
Ingrediƫnten:
- 2 eieren
- 400 ml melk
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 6 el zonnebloemolie of olijfolie
- olie om in te vetten
- 300 gram gesneden boerenkool
- 300 gram geraspte kaas
- Kruidenzout
Kookmaterialen:
- Snijplankjes en snijmesjes
- Schaartjes
- Handschoenen
- Weegschaal
- Wafelijzer (elektrisch)
- Kom
- Garde
- Houten pollepel
- Kommetje met olie
- Kwast om in te vetten
- 2 spatels
- eierwekker
Zo maak je het:
- De gewassen boerenkool fijnsnijden of fijn knippen in kleine stukjes.
- Klop de eieren schuimig. Klop er de melk en de olie door en meng het bakmeel erdoor tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dun zijn. Voeg dan nog wat bakmeel toe.
- Spatel als laatste de boerenkool en de geraspte kaas door het beslag.
- Verhit een wafelijzer. Vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje van het beslag in.
- Met een houten pollepel verdeel je het beslag goed over de hele wafel.
- Doe het ijzer dicht en bak de wafels op stand 4,5 in ca. 5 minuten goudbruin. Zet daarvoor de eierwekker.
- Neem de wafels met de spatels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels
- Eet de wafels met een beetje kruidenzout.