Voor een grote pan soep.( 4 liter)

Ingrediƫnten:

  • 1 kg uien
  • 4 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • Half vergiet brandneteltoppen
  • 2 eetlepels plantaardige bouillon poeder of 4 bouillonblokjes
  • Zout
  • peper
  • Madeliefbloemetjes om te garneren.

Bereiding: Doe eerst olijfolie in de kookpot/pan. Snij de uien grof en stoof ze in de olijfolie. Snij de courgettes grof en voeg toe. Neem een liter heet water en voeg de bouillon toe. Roer om tot het opgelost is en giet het bij de groenten. Giet nog een liter heet of kokend water erbij. Zet op een lager vuur en laat kwartier op staan. Voeg op het eind de knoflooktenen toe.

Intussen: De brandneteltoppen spoelen in water met azijn of zout. Goed naspoelen.

Na het kwartier : De brandneteltoppen bij de soep doen en nog 10 minuten zachtjes meekoken. De soep mixen met een staafmixer en naar smaak zout en peper toevoegen.

Als garnering kunnen een paar madeliefjes worden geplukt. Was ze en leg ze even in de koelkast. Giet de soep in een kom en garneer met de madeliefjes. Op de hete soep gaan de madeliefjes weer helemaal open.