Vandaag begonnen we de les met het bijwerken van het werkboek. De platen over de lipbloemigen en het recept van het kruidenzout zijn toegevoegd aan hun werkboek.

Daarna hebben we palmkool geplant. In het vorige seizoen hadden we een uitgebloeide palmkool met zaad te drogen gehangen aan de keet en die was in de bloemenborder gewaaid, waardoor er daar honderden palmkoolplantjes stonden. Mooi moment om die over te zetten naar de bakken van de kinderen, dan hebben we volgend jaar al vroeg lekkere palmkool. Palmkool heet eigenlijk officieel Nero di Toscane, maar wordt palmkool genoemd door de vorm van de kool. Palmkool kun je lekker roerbakken met een uitje of net zoals boerenkool in een stamppotje verwerken.

Vorige week hebben de kinderen met de salie en andere kruiden uit de Tieketuin hun eigen kruidenzout gemaakt. Dan moet dat nu maar eens geproefd worden. Alle kinderen kregen een klontje boter op hun bord met daarop een beetje kruidenzout. Ze knipten wat van de tuinkers uit hun eigen moestuinbak en met die ingrediƫnten prakten ze zelf hun kruidenboter. Met wat stokbrood erbij was het smikkelen en smullen.

Daarna was er nog tijd om wortel te zaaien. Het is een experiment om wortelen nog zo laat te zaaien. Wortel doet er lang over om uit te groeien tot een mooie volwassen wortel. En door de zomervakantie is ons seizoen in het voorjaar te kort om voor de zomervakantie al wortels te kunnen oogsten. Eens kijken of het op deze manier wel lukt.

Ondertussen zijn de bloemenborders weer van onkruid ontdaan en staan ze er nog steeds prachtig bij. De herfstasters komen nu in bloei.