Recept voor ongeveer 25 leerlingen

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo pompoen
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eieren
  • zout
  • 100 gram suiker
  • 100 gram zachte (room)boter
  • poedersuiker

Kookmaterialen:

  • weegschaal
  • kookplaat
  • kookpan
  • koekenpan of poffertjespan
  • spatel
  • kom
  • staafmixer
  • lepel
  • messen en handschoenen
  • Snijplanken

1 t/m 3 moet van tevoren klaargemaakt worden. De kinderen starten met punt 4 van het recept.

Zo maak je het

  1. Snijd de pompoen in stukken, ontdoe ze van de zaadlijst, de schil mag blijven zitten. 
  2. Kook de pompoenstukjes in een laagje water met een beetje zout gaar in ca. 25 minuten, afgieten en droog stomen.
  3. Laat het afkoelen
  4. Maak de pompoen fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
  5. Voeg de eieren, de suiker, de kaneel en het zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed.
  6. Verhit een koekenpan of een poffertjes pan en voeg wat boter toe.
  7. Bak alle poffertjes en dien ze op met poedersuiker en eventueel wat boter.

Opmerkingen:

Wij hebben maar 1 lesuur om de poffertjes te maken. Dus de pompoen moet van tevoren gekookt en afgekoeld zijn, anders red je het niet in de tijd.

Het duurt best wel lang voordat alle poffertjes gebakken zijn. Dus gebruik 2 koekenpannen of poffertjes pannen als je die hebt.