Recept voor ongeveer 25 leerlingen

Ingrediƫnten:

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/3 knolselderij
  • 12 eieren
  • 300 gr geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Kookmaterialen:

  • snijplankjes en snijmesjes
  • handschoenen
  • weegschaal
  • kookplaat
  • 2 koekenpannen
  • spatel
  • kom
  • garde
  • lepel

Zo maak je het:

  1. Snij de prei in de lengte door, was de prei en snij deze in dunne ringetjes. Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  2. Was en snij de wortel en knolselderij heel fijn.
  3. Bak prei, ui, wortel en knolselderij totdat ui glazig is.
  4. Breek de eieren en kluts deze los in een kom en voeg daarna de geraspte kaas toe en wat peper en zout.
  5. Voeg daarna de ui, prei, wortel en knolselderij bij het eimengsel.
  6. Doe wat olie in de koekenpan en schep met de lepel het ei-groentenmengsel in de koekenpan.
  7. Bak daarna op laag vuur een omelet, herhaal dit tot al het eimengsel op is. .